5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020

La primavera és una estació de canvis, de ressorgiment, de llum. Deixem enrere la sobrietat de l’hivern per atrevir-nos amb colors vius, noves textures i combinacions que donaran un nou aire a la nostra llar. Repassem, doncs, 5 tendències que ens proposa aquesta primavera 2020 perquè el confinament no ens apagui la creativitat ni les ganes de vestir la llar de llum, color i disseny. I el millor de tot és que moltes de les noves tendències es poden aplicar sense fer noves adquisicions, només amb una mica de bricolatge i imaginació. Estàs preparat/da?

5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-4

1. Materials organics i sostenibles

Es veia a venir, oi? Doncs sí, la tendència als materials sostenibles o de caire orgànic ha arribat per quedar-s’hi. Aquesta primavera veurem materials i teixits lleugers com el lli, la fusta, la ceràmica, el cotó orgànic i, en definitiva, tot el que ens apropi a la naturalesa. L’abundància de plantes també estaria inclosa en aquesta categoria.

2. Blau mariner, el color de moda

Un clàssic que ressorgeix amb força aquesta primavera. El famós blue navy torna per aportar el toc d’elegància i aires mariners als dormitoris, cuines o fins i tot banys, tal i com ja ens anticipaven a la XXVII Mostra Internacional d’Arquitectura Global i Interiorisme de Porcelanosa Grupo

3. Aires vintage

Bàsicament es porta l’eclecticisme, la combinació d’estances minimalistes amb reminiscències de disseny nòrdic que incorporen un toc vintage a través d’accessoris i/o d’alguna peça única de mobiliari, com ara un armari o una taula antiga. No es tracta de recuperar tots els mobles de casa dels avis, sinó d’incorporar peces de valor sentimental o estètic amb l’interiorisme més actual. Aquesta tendència també l’hem vist amb força en banys i cuines que incorporen rajoles antigues (o inspirades en dècades anteriors) per aportar un toc diferent a l’espai.

5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-7
5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-8
5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-9

4. Canviem el gris pels colors cremosos

Si ets amant de la decoració minimalista/nòrdica/càlida podràs seguir gaudint d’aquest corrent sense deixar de ser tendència. Això sí: les tonalitats grises que ens han acompanyat durant tants anys ara donen pas a una paleta més cremosa. El color que els anglesos anomenen oatmeal (color avena). Una tendència que va molt relacionada amb la dels materials orgànics, molts dels quals ja tendeixen a tenir un to crema, beige, blanc trencat o marró claret.

5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-20

5. Amunt la fantasia: Làmpades escultòriques!

La originalitat, encara que sigui de forma molt subtil, no hauria de faltar en la decoració d’una llar. Són precisament els detalls i els accessoris els que aporten personalitat i un toc diferencial. Aquesta temporada pots donar un punt de fantasia a casa teva amb la incorporació d’una làmpada escultòrica o làmpada XL, un accessori que mai passa desapercebut i que pot animar qualsevol estança. Deixa entreveure la teva vessant artística amb una il·luminació d’estil industrial, modernista o vintage i aporta llum i art a casa teva.

5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-15
5 tendències de decoració per aquesta primavera 2020-14

Aquest és només un petit tast de les moltes tendències en decoració i interiorisme que podrem trobar aquesta primavera. A banda de la nostra selecció, en aquesta estació no hi poden faltar els estampats florals, ja sigui a través d’un paper de parets, de quadres o de teixits; i el mobiliari de formes arrodonides (sofàs, cadires, tauletes), que aquesta temporada reivindica el seu lloc en les llars més modernes i primaverals.

Bona primavera, salut i color!

Desplaça cap amunt